Zdravá životospráva a stravovanie je trend, ktorý sa poslednou dobou rozmáha nielen v našich končinách, ale taktiež aj na celom svete. Malé mäsiarstvo môže byť skvelý nápad na biznis, ale zároveň musíte mať na pamäti, že základom je vysoká kvalita predávaných produktov a jeho neustála čerstvosť. Vo výrobných podnikoch, ktoré sa sústredia na ekologickú produkciu mäsa a údenín, nesmie chýbať ani alternatívny zdroj energie. Ideálne riešenie môže byť napríklad nádrž na kvapalný plyn, obzvlášť v prípade, že v prevádzke nemáte možnosť pripojenia ku klasickej plynovej inštalácii.
Veganské mäso a jeho spracovanie
Veľmi zaujímavou možnosťou ako rozšíriť ponuku mäsiarstva je veganské mäso, inak známe ako vege-meat. Je to veľmi populárny produkt, ktorý bohužiaľ nie je tak rozšírený. Pritom si svojho koncového zákazníka určite nájde, pretože skupina ľudí, pre ktorých sa zdravé stravovanie stalo životným štýlom a stále narastá. Môžete teda využiť túto situáciu a zaplniť dieru na trhu. Aj v tomto prípade hrá vo výrobnom procese dobrý a kvalitný zdroj energie nezameniteľnú rolu. Plyn sa aj tu rozhodne vyplatí pretože je to…
Nízko-emisné palivo
Tekutý plyn je nízko-emisné palivo, ktorého spaľovanie má v porovnaní s tuhými palivami len minimálny dopad na životné prostredie. Môžeme ho teda označiť za ekologicky šetrný. Preto je taktiež bezpečný pre použitie v malej mäsiarni ponúkajúcej ekologické výrobky. Ohreje vodu, vykúri spoločné priestory, ale predovšetkým pri jeho spaľovaní nedochádza k uvoľňovaniu škodlivých látok. Zpracovanie mäsa a mäsových výrobkov by malo prebiehať v čistom prostredí, a pri dodržiavaní prísnych hygienických noriem. Tekutý plyn z palivovej nádrže zaistí vašej výrobe čistotu. V porovnaní s elektrickou energiou vychádza plyn lepšie aj po ekonomickej stránke. A keď k tomu pripočítate ešte bezplatný servis a rýchlu reakciu servisu, ukáže sa, že plyn je jasný víťaz. Skrátka a jednoducho, plyn je palivo budúcnosti, ktoré je zároveň cenovo dostupné. Proste sa vyplatí.